Privacybeleid

Privacy Statement 

Batterybox vindt jouw privacy en de bescherming van jouw persoonlijke gegevens erg belangrijk. Batterybox zal je altijd informeren over hoe we jouw gegevens beveiligen en verwerken. Wij gebruiken jouw gegevens om onze service veiliger en gemakkelijker te maken, zodat jij en andere gebruikers met plezier gebruik kunnen maken van onze service. 

1- Wie is verantwoordelijk voor jouw persoonsgegevens

In dit Privacy Statement beschrijft Batterybox B.V. (Hierna: Batterybox of wij) hoe wij verantwoordelijk zijn voor de verwerking van jouw persoonsgegevens wanneer jij gebruik maakt van Batterybox. Hier vallen onze app, onze service en onze website onder. 

2- Wat zijn persoonsgegevens

Als we in dit Privacy Statement ‘Persoonsgegevens’ gebruiken, bedoelen wij informatie die op jou betrekking heeft. Of bepaalde informatie als een persoonsgegeven moet worden gekwalificeerd hangt er mede vanaf of Batterybox beschikt over wettige middelen waarvan redelijkerwijs mag worden aangenomen dat zij deze inzet om een betrokkene te identificeren. Jouw persoonsgegevens zijn bijvoorbeeld je naam, contactgegevens, informatie met betrekking tot jouw telefoon, je besturingssysteem en informatie over het gebruik van onze app en website.

3- Persoonsgegevens die Batterybox verwerkt

We verzamelen sommige van jouw persoonlijke gegevens direct via jou, bijvoorbeeld bij het gebruik van onze powerbanks, onze website of app, onze diensten of wanneer je contact met ons opneemt. We kunnen jouw persoonlijke gegevens ook ontvangen via een van onze leveranciers die namens ons diensten aan jou leveren (bijvoorbeeld wanneer je feedback op onze diensten geeft), telefoonapparatuur of gerelateerde producten of derde partijen die namens jou handelen.

Zie paragraaf 8 voor meer informatie over de leveranciers en partijen die persoonlijke gegevens met ons delen.

Als je als zakelijke partner goederen of diensten aan Batterybox levert, zijn de meeste delen van dit Privacy Statement niet relevant; we verzamelen en gebruiken uw zakelijke contactgegevens alleen ten behoeve van onze samenwerking en we bewaren dergelijke informatie zo lang als nodig voor onze legitieme zakelijke doeleinden.

Categorieën gegevens die we verzamelen

We verzamelen jouw persoonlijke gegevens alleen als dat nodig is. Afhankelijk van de doeleinden waarvoor we jouw persoonlijke gegevens nodig hebben, kunnen we gegevens verzamelen en verwerken in de volgende categorieën:

Jouw voor- en achternaam en jouw contactgegevens

  • (e-mailadres, telefoonnummer en postadres)
  • Als je een account op onze website aanmaakt
  • Als je een powerbank gebruikt
  • Als je ons Batterybox lidmaatschap aanschaft

Informatie over jouw transactie, inclusief je betaalgegevens

  • Als je Batterybox-producten of diensten aanschaft
  • De communicatie die je met ons hebt (bijvoorbeeld e-mails, brieven,telefoongesprekken of (app) berichten.
  • Als je contact opneemt met Batterybox of als wij contact met jou opnemen
  • Jouw posts en berichten op social media gericht aan Batterybox
  • Als je met ons communiceert via social media

Feedback

  • Als je op onze feedback verzoeken reageert of deelneemt aan (onze) enquêtes
  • Jouw favoriete locatie(s)
  • Als je ervoor kiest om deze informatie te verstrekken op het moment dat je een account aanmaakt of bij het beheren van je voorkeuren
  • Informatie over hoe je onze website of mobiele app gebruikt
  • Als je onze website of onze mobiele app gebruikt 
  • Informatie over jouw computer of mobiele apparaat, zoals het besturingssysteem, het type browser of apparaat, het aan jouw apparaat toegewezen Internet Protocol (IP)-adres

Bezoek aan de Batterybox website of bij gebruik van onze mobiele app 

  • Informatie die betrekking heeft op jouw Batterybox-abonnement
  • Als je jouw Batterybox-abonnement verkrijgt, verlengt of annuleert
  • Als we op enig moment specifieke gegevens moeten verzamelen die niet in bovenstaande lijst zijn opgenomen, zullen we je van tevoren alle noodzakelijke informatie verstrekken over het verzamelen en gebruiken van deze specifieke gegevens.

4- Hoe en waarom gebruikt Batterybox jouw persoonsgegevens

Volgens de wetgeving voor gegevensbescherming mogen we jouw persoonlijke gegevens alleen gebruiken als we daar een wettelijke grond voor hebben. Meestal zullen we jouw persoonlijke gegevens gebruiken om ons contract met jou uit te voeren, dat wil zeggen je te begeleiden naar een Batterybox locatie, een inleverpunt vinden van Batterybox en om de legitieme belangen van ons en andere partijen te vervullen, wanneer jouw rechten niet zwaarder wegen dan die belangen (bijvoorbeeld om onze relatie met jou als onze klant te beheren).

In bepaalde gevallen vertrouwen we op jouw toestemming om sommige van jouw persoonlijke gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je ervoor kiest om jouw gegevens voor toekomstig gebruik op te slaan in je Batterybox account. 

In andere gevallen zijn we wettelijk verplicht om sommige van jouw gegevens te verzamelen en te gebruiken, bijvoorbeeld ten behoeve van autoriteiten.

We gebruiken jouw persoonlijke gegevens voor de volgende doeleinden:

Om je een abonnement met onze diensten aan te bieden

Als je een abonnement neemt, zullen we een account voor je aanmaken waarmee je jouw abonnement gegevens kunt afronden en beheren. We kunnen dit ook doen wanneer je een abonnement neemt via een andere partij of andere website. Je kunt je account deactiveren als je deze niet langer wilt gebruiken, Mocht je in de toekomst opnieuw gebruik willen maken van onze dienstverlening, zal je opnieuw een account bij ons aan moeten maken.

Als je een powerbank voor het opladen van jouw telefoon huurt via Batterybox, gebruiken we jouw gegevens om onze diensten met betrekking tot onze dienstverlening te verzorgen, bijvoorbeeld om informatie te verstrekken wanneer je de powerbank weer moet inleveren of hoe je jouw abonnement kunt wijzigen. Daarnaast gebruiken wij jouw gegevens om ons netwerk optimaal te kunnen uitbreiden.

Om met je te communiceren en onze relatie met jou te onderhouden

We onderhouden contact met jou via e-mail of sms om verschillende redenen (operationeel dan wel administratief). Deze contactmomenten zullen veelal gaan om de volgende redenen: bevestiging van je abonnement en betalingen, om je verder over oplaadpunten of inleverpunten te informeren, om aan je te laten weten dat jouw huurtijd verloopt voordat er extra kosten in rekening worden gebracht of om je te informeren over storingen en wijzigingen van onze inname en uitgifte locaties. Als je onze mobiele app gebruikt, kunnen er ook meldingen via de app, per telefoon (SMS) of via de email worden verstuurd voor deze doeleinden. We kunnen de contactgegevens ook gebruiken om contact op te nemen in verband met een noodgeval of een veiligheidsincident. Deze berichten zijn niet voor marketingdoeleinden bedoeld en daardoor zal je ze blijven ontvangen, zelfs als de optie voor het ontvangen van marketingcommunicatie is uitgezet.

Vragen

Als je ons een verzoek stuurt, een formulier op onze website invult of met ons communiceert op social media, gebruiken we jouw persoonlijke gegevens om te antwoorden en aan verzoeken te voldoen, claims te verwerken en eventuele klachten af te handelen.

Om onze communicatie efficiënter te maken en snel antwoord op jouw vragen te kunnen geven, kunnen we ook een chatbox gebruiken om verzoeken af te handelen. Ook kunnen we automatische telefoon berichten sturen waarmee je gemakkelijk de antwoorden krijgt die je zoekt zonder aan te lijn te hoeven wachten. Mocht je daarna nog vragen hebben of met een van onze medewerkers willen communiceren, dan kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Gesprekken kunnen worden opgenomen voor trainingsdoeleinden en kwaliteitscontroles, onder andere voor het bijhouden van de diensten die we aanbieden.

Feedback

Jouw mening telt dus we sturen je mogelijk een e-mail of sms om feedback te verkrijgen. We zullen de berichten die je ons stuurt gebruiken om onze relatie met klanten zoals jij te beheren en om onze diensten en klantervaringen te verbeteren.

Om de klantervaring te personaliseren en verbeteren

We gebruiken jouw persoonlijke gegevens om onze diensten optimaal aan te passen aan jouw behoeften en voorkeuren en om een persoonlijke klantervaring te bieden. Zo helpt jouw locatiegeschiedenis ons te begrijpen wat jouw voorkeuren en wensen zijn. 

We kunnen ook informatie verzamelen over hoe je onze website gebruikt, naar welke oplaad- of innamepunten je zoekt en welke producten je aanschaft. We kunnen deze informatie ook gebruiken om de content en aanbiedingen die op onze website zichtbaar zijn of de content van onze online Batterybox-advertenties speciaal voor jou aan te passen en, als je akkoord bent gegaan met het ontvangen van reclame, berichten te sturen waarvan we denken dat ze je interesseren. 

Onze producten

We sturen mogelijk marketingberichten over onze producten, mits je hebt aangegeven dat je deze niet wil ontvangen. Als je graag marketingberichten ontvangt, sturen we je graag nieuwsberichten die interessant zouden kunnen zijn.

Producten van onze ‘partners’

We kunnen je ook marketingberichten sturen waarin we de diensten en producten van onze partners, die betrekking hebben op jouw reis, aanbevelen, mits je hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen. We zullen jouw contactgegevens en andere persoonlijke gegevens nooit delen met deze partners of andere bedrijven voor marketingdoeleinden. Onze communicatie kan betrekking hebben op het volgende:

Partner

Google Maps                                                Google

Open Street Map           Open Street Map Foundation

We zullen de bovenstaande lijst bijwerken met eventuele wijzigingen in de producten en services die beschikbaar zijn via onze website.

Hoe we contact opnemen

Voor het versturen van marketingmaterialen over producten van ons of onze partners nemen we hoofdzakelijk contact op via e-mail, SMS-berichten of via meldingen in onze app. We proberen voortdurend de klantervaring te verbeteren en ervoor te zorgen dat je onze aanbiedingen ontvangt op het moment dat ze relevant en nuttig zijn. 

In de toekomst zullen we je tevens gaan informeren over Batterybox en onze aanbiedingen, bijvoorbeeld via jouw online Batterybox-account, via social media, bij contact met het Batterybox team of bij het inleveren van een powerbank. 

 

5- Hoe beschermt Batterybox jouw persoonlijke gegevens

We beschermen de persoonlijke gegevens die wij hebben door de juiste technische en organisatorische maatregelen te nemen tegen ongeautoriseerd(e), onwettig(e) of onopzettelijk(e) toegang, verlies, vernietiging of beschadiging van die persoonlijke gegevens. We nemen voortdurend stappen om de gegevensbeveiliging verder te verbeteren, doordat de sector zelf ook voortdurend verandert.

Hoe je jouw gegevens kunt beschermen

Je kunt een aantal eenvoudige stappen volgen om jouw gegevens veilig te houden. Kies bij het aanmaken van een Batterybox-account een sterk wachtwoord dat alleen voor dit account gebruikt wordt en dat je niet aan andere mensen geeft. Als je hetzelfde wachtwoord voor verschillende accounts gebruikt, wordt het risico vergroot dat jouw gegevens in verkeerde handen vallen wanneer een andere persoon onbedoeld of onwettig toegang krijgt tot jouw wachtwoord. Wanneer je vermoedt dat iemand anders de beschikking heeft gekregen over jouw wachtwoord, dien je het onmiddellijk te veranderen.

Als je een verdacht uitziende e-mail ontvangt, zoals een bericht dat verwijst naar een abonnement waar je niks vanaf weet, of als je twijfelt of een e-mail wel echt door Batterybox is verstuurd, meld dat dan aan ons. Houd er rekening mee dat we nooit per e-mail om de gegevens van jouw betaalkaart vragen. Als je berichten ontvangt over gratis Batterybox aanbiedingen, kun je er redelijkerwijs van uitgaan dat er sprake is van fraude. Hoewel we er alles aan doen om onze dienstverlening betaalbaar te houden, is het zeer onwaarschijnlijk dat we ze gratis zullen kunnen aanbieden.

Wanneer we onze aanbiedingen bekend maken, doen we dat vanaf hetzelfde e-mailaccount waar vandaan we al onze marketingcommunicatie sturen en we zullen in die e-mailberichten niet om jouw persoonlijke gegevens vragen. Mocht je een bericht, melding of communicatie ontvangen en twijfelen aan de echtheid ervan, kan je dit gemakkelijk controleren of dezelfde informatie ook terug te vinden is op onze officiële website: www.batterybox.nl. Laat het ons weten als dat niet het geval is, dan kunnen we de zaak onderzoeken en indien nodig actie ondernemen.

Hoe we jouw gegevens beschermen

Als  jouw persoonlijke gegevens via onze website of mobiele app worden verstrekt, wordt deze informatie veilig via het internet verzonden met behulp van encryptie volgens de industrienorm.

Batterybox is daarnaast een organisatie die voldoet aan PCI DSS. Dit betekent dat we strenge beveiligingsnormen hanteren om jouw betaalkaartgegevens te beschermen als je ons deze informatie toestuurt.

De informatie die je aan ons verstrekt, wordt bewaard in onze systemen, die zich in de bedrijfsgebouwen van ons of van onze leveranciers bevinden. Zoals te lezen valt in paragraaf 8 van dit Privacy Statement is het in sommige gevallen mogelijk dat we toegang tot jouw gegevens aan derde partijen bieden die namens ons handelen ten behoeve van de doeleinden zoals beschreven in dit beleid of voor andere, door u goedgekeurde doeleinden. Wanneer deze derde partijen jouw persoonlijke gegevens namens ons verwerken, eisen wij dat zij gepaste technische en organisatorische maatregelen hebben genomen om deze gegevens te beschermen.

 

6- Jouw rechten

Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens wij van jou verwerken en aan wie wij jouw persoonsgegevens hebben verstrekt. Als je toestemming hebt gegeven voor de verwerking van jouw persoonsgegevens, heb je ook het recht om deze weer in te trekken. Indien jij de door ons verwerkte persoonsgegevens wilt inzien, corrigeren, bijwerken, beperken of verwijderen, bezwaar wilt maken tegen de verwerking van persoonsgegevens of tegen direct marketing, of als je een elektronische kopie van jouw persoonsgegevens wilt ontvangen om die aan een ander bedrijf door te geven (voor zover dit recht op gegevensoverdracht door de toepasselijke wetgeving aan jou wordt verstrekt) kun je contact met de Batterybox klantenservice opnemen via de contactgegevens zoals vermeld onder paragraaf 12. Wij verzoeken je in je aanvraag zo duidelijk mogelijk te beschrijven op welke persoonsgegevens je verzoek betrekking heeft. We zullen zo snel als redelijkerwijs uitvoerbaar maar in elk geval binnen de wettelijk vereiste termijnen op jouw verzoek reageren. Tot slot heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 

 

Je kunt jouw rechten slechts uitoefenen voor zover de wet je deze rechten toekent. Om er zeker van te zijn dat een verzoek door jou zelf is gedaan, kunnen wij vragen om een kopie van je identiteitsbewijs bij dit verzoek mee te sturen. Dit vragen wij alleen als we dit noodzakelijk achten om jou te kunnen identificeren en verzoeken wij ook om op deze kopie de pasfoto, MRZ (machine readable zone; de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) onherkenbaar te maken. De kopie van jouw identiteitsbewijs vernietigen wij direct nadat wij jou hebben geïdentificeerd. 

 

7- Cookies

Om onze diensten te optimaliseren en je van de meest relevante content te voorzien en te analyseren hoe bezoekers onze website en app gebruiken, maken we gebruik van technologieën, zoals cookies, pixels of trackingsoftware. Wees ervan bewust dat we je in de meeste gevallen niet kunnen identificeren aan de hand van de informatie die we met behulp van deze technologieën verzamelen. We gebruiken software om patronen in customer traffic en websitegebruik bij te houden, zodat we het design en de lay-out van de website kunnen ontwikkelen en de gebruikerservaring kunnen verbeteren. 

Deze software biedt ons niet de mogelijkheid om persoonlijke gegevens te verzamelen. Om te begrijpen hoe klanten reageren op de e-mails en content die we sturen, gebruiken we pixels waarmee we erachter komen of de e-mails worden geopend en of de content van onze e-mails wordt weergegeven in tekst- of html-vorm.

Verder gebruiken we cookies op onze website, mobiele app en in onze e-mails. Cookies zijn kleine stukjes informatie die door jouw browser op de harde schijf van jouw computer worden opgeslagen. Je kunt, indien gewenst, de cookies verwijderen; terwijl sommige cookies nodig zijn om op onze website of app te kijken of te navigeren, blijven de meeste functies zonder cookies ook beschikbaar. Voor meer informatie over hoe we cookies gebruiken en hoe we ze verwijderen, ga je naar onze Cookie Declaration op onze website.

8- Delen met derden 

Jouw persoonlijke gegevens worden mogelijk gedeeld met andere bedrijven binnen onze groep. De gegevens kunnen ook worden doorgegeven aan een derde partij die ons, een lid van onze groep of een groot deel van onze activa overneemt. We delen jouw persoonlijke gegevens met, of verkrijgen persoonlijke gegevens van, de volgende categorieën derden:

 

Overheidsinstanties, wetshandhaving diensten en regelgevende instanties als het nodig is of als de wet het voorschrijft. Bijvoorbeeld bij locaties zijn we mogelijk wettelijk verplicht informatie te verschaffen aan autoriteiten. Andere bedrijven waarbij je jouw abonnementen voor een Batterybox regelt. Dienstverleners die ons helpen bij onze bedrijfsvoering en bij het verbeteren van onze diensten en klantervaringen. We kunnen jouw persoonlijke gegevens bijvoorbeeld delen met bedrijven. We kunnen jouw gegevens ook verstrekken aan ons contactcentrum, aan de bedrijven die ons helpen bij het verkrijgen van feedback over onze diensten of aan het bedrijf dat ons IT-ondersteuning biedt.

Bij Batterybox selecteren we onze partners die jouw persoonlijke gegevens ontvangen zorgvuldig en eisen we dat ze zich houden aan hoge veiligheidsnormen voor de bescherming van jouw persoonlijke gegevens.

Creditcard- en bankpasbedrijven

Batterybox deelt sommige van jouw persoonlijke gegevens, waaronder informatie over jouw betaalmethode. Om de veiligheid van jouw transacties te garanderen en frauduleuze transacties te detecteren, zullen we jouw informatie doorgaans ook delen met onze fraudescreening-partner.

Onze partners hebben hun eigen privacybeleid en gebruiksvoorwaarden waarover Batterybox geen controle heeft. Ook al kiest Batterybox deze partners zorgvuldig uit, we zijn niet verantwoordelijk noch aansprakelijk voor hun privacybeleid, gebruiksvoorwaarden of de manier waarop ze persoonlijke gegevens verwerken. Verzeker je ervan dat je het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van deze partners zorgvuldig leest voorafgaand aan de aanschaf van hun goederen of diensten, gebruik van hun websites, apps of diensten of het verschaffen van persoonlijke gegevens.

Autoriteiten

In sommige gevallen kunnen we ook verplicht zijn om een deel van jouw persoonlijke gegevens te verstrekken aan autoriteiten voor wettelijke doeleinden. Naast de hierboven genoemde categorieën van derde partijen kunnen we jouw persoonlijke gegevens verstrekken als dit vereist is door de wetgeving van enig rechtsgebied waar Batterybox zich aan dient te houden.

 

9- Contact

Voor vragen en/of opmerkingen die betrekking tot dit privacy statement hebben, kun je contact opnemen met Batterybox op support@batterybox.nl

10- Updates van ons Privacybeleid

De manier waarop wij persoonsgegevens verwerken, en de samenstelling of hoeveelheid van gegevens die wij verwerken, kan eventueel gewijzigd worden. Daarom behouden wij ons het recht voor dit privacy statement aan te passen. Je zult indien noodzakelijk op de hoogte worden gebracht van een wijziging. Zo zorgen we ervoor dat je up-to-date bent. Alle wijzigingen zijn in overeenstemming met de relevante wetgeving voor gegevensbescherming. Elke nieuwe versie zal op onze website worden geplaatst. 

Versie 1.0 oktober 2020